usbdrive.hu

USB Drive

Itt tájékozódhat az USBs eszközök (kifejezetten a pendrive) világában és piacán történő aktuális eseményekről, hírekről és újdonságokról.

USB Pendrive 3.0

2011.04.07. 10:11 | tamas77 | Szólj hozzá!

Címkék: usb pendrive 3.0

A (számítás)technika fejlődésével szükségessé vált az adatátviteli sebesség minél nagyobb arányú fejlesztése és növelése.

A pendrive-ok kezdetben az u.n. USB 1.1 adatátviteli sebességet teljesítették. A 2001-ben véglegesített, Universal Serial Bus (USB) 2.0-ás verziója az USB beviteli/kiviteli bus teljes átalakításának eredménye, amely sokkal nagyobb írás/olvasás sebességet engedélyez, mint az USB 1.1.

 

Mivel a felhasználók egyre nagyobb fájlokat (pl. videók, zenék, fényképek) tárolnak, fokozódik az igény a biztonsági mentésre használt tárolóeszköz (pl. pendrive) és a számítógép közötti gyors adatkapcsolatra is. Az akár 5 Gbit/mp-es adatátvitelre képes USB 3.0 technológia alapvető része lesz a jövő számítástechnikai piacának, így a pendrive-oknak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://usbhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr292806594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása